Gázcseretelep kereső Gázrendelés

Térkép alapállapot  

Találati lista

A legális gázcseretelepeken ellenőrzik is a palackokat

Minden alkalommal átvizsgálják a Prímagáz cseretelepeire kerülő palackokat, hogy azok megfelelnek-e a hatályos biztonsági és műszaki követelményeknek. Csak olyan palackot adnak ki, amely hitelesített és biztonságos.

PB-gázpalack ellenőrzése .

A legálisan működő gázcseretelepeken biztos lehet benne, hogy a palack megfelel a minőségi, műszaki, biztonsági követelményeknek. A csere alkalmával a szakemberek megvizsgálják a palackokat, ha szemrevételezéssel megállapítható, hogy további vizsgálatra, javításra szorulnak, akkor továbbküldik javításra. A cseretelepeken azt is ellenőrzik, hogy megfelelőek-e a csatlakozások, nincs-e szivárgás, illetve sértetlen-e a palást.

A gázpalackokat gyakran mozgatják, így ütődhetnek, rázkódnak. A szakemberek a csere során nemcsak a feltöltést végzik el, hanem azt is ellenőrzik, érvényes-e a palack használati jogosultsága. Ezt a nyakon lévő dátumból tudják megállapítani, amit a nyomáspróba után ütnek be. Az időszakos nagyellenőrzésre a PB-gázpalackok esetében 10 évente van szükség. 

Ekkor műszeresen ellenőrzik a tárolókat, ha szükséges, lecserélik a csatlakozót. A próbát az üzemi nyomásnál lényegesen nagyobb értéken végzik. Egy alumíniumból készült PB-palack esetében például 16 bar az üzemi nyomás, a próba során 25 barnak teszik ki. Így biztos, hogy ha ezt elbírja, akkor nem lehet probléma a napi használat során. A palást még jóval az üzemi, sőt a 25 baros próbanyomás fölött is stabil marad, számítások szerint 60 bar kell, hogy megrepedjen, ennyi pedig hétköznapi működés mellett nem keletkezhet.

A cseretelepeken elvégzett rutinellenőrzés nagyban hozzájárul, hogy a vásárló biztonságban érezze magát. Aki az olcsóbbnak tűnő fekete töltést kockáztatja, az elmulasztja a lehetőséget, hogy időről-időre szakember lássa a palackot és kiderülhessenek az esetleges hibák. Az ellenőrzésért nem kell külön díjat fizetni. Magyarországon sajátos konstrukcióban értékesítik a gázpalackokat, azok a vásárló kizárólagos tulajdonába kerülnek, ám a hatályos jogszabályok a forgalmazókat kötelezik arra, hogy a biztonsági előírásokat betartsák, illetve betartassák, tehát az ellenőrzés feladata is rájuk hárul.

Gázfutár

Ha valaki nem biztos magában és szeretné, ha a bekötést sem kellene magának elvégeznie, akkor kérheti a Gázfutár szolgáltatását. A futárok a beüzemelésben is segíthetnek, így abban is biztos lehet, hogy nemcsak maga a palack biztonságos, de a csatlakoztatás is. (Fontos, hogy ez nem része az alapszolgáltatásnak, külön kell kérni, hogy a szállítás után szereljék is be a palackot.)


Üzemeltessen gázcseretelepet

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen gázcseretelepet!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!