Gázcseretelep kereső Gázrendelés

Térkép alapállapot  

Találati lista

PB-gázpalack – mindig jól jön

A palackos PB-gáz az élet számos területén tűnik fel, mint hordozható energiaforrás. Tudta Ön, hogy egy 11,5 kg töltetsúlyú háztartási palackban lévő PB-gáz fűtőértéke egyenértékű 14,5 liter olaj, 150 kWh villamos energia, vagy 50 kg fa fűtőértékével?

A cseppfolyós PB-gázok eredeti állapotukban színtelenek és szagtalanok, ezért forgalomba hozataluk előtt szagosítják őket, hogy esetleges szivárgásuk határozottan felismerhető legyen már akkor is, amikor még nem telítődik a légtér, csak 1:250 a gáz/levegő arány. Az adalék nem mérgező, az égéstermék már teljesen szagtalan.

A PB-gázt általában cseppfolyós formában tárolják, ami megkönnyíti szállítását, tárolását. Többféle palack van forgalomban Magyarországon, amelyek alumíniumból, acélból és műanyagból (kompozit palackok) készülnek. Leggyakrabban az alumíniumötvözetből készült 11,5 kg, és 23 kg töltősúlyú háztartási és a 11 vagy 12 kg töltősúlyú targoncapalackokat használják.

A Prímagáz egyik újítása a palackcsoportos megoldás, amelyhez új, 25 kilogrammos Maxi palackokat használnak. Ezek sorba kötésével hosszú távra megoldható a biztonságos gázellátás.

A palackok cseretelepeken szerezhetők be. A Prímagáz több mint 3.000 PB-gáz csereteleppel áll szerződésben, ezek jól megközelíthető helyen fekszenek, a nyitva tartást pedig központilag szabályozzák, ennek előnye, hogy kiszámítható, mikor juthatunk hozzá a cserepalackhoz.
A fogyasztók biztonsága érdekében a töltött palackok szelepeit műanyag fóliával zárják le. Az ép lezáró elem azt jelenti, hogy a palack töltetének megfelelő súlyáért, a benne lévő gáz minőségéért és a palack biztonságos felhasználásáért a lezáró elemen szereplő PB-gázszolgáltató felelősséget vállal.

PB-gázpalackok


Üzemeltessen gázcseretelepet

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen gázcseretelepet!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!